Hogyan növeld vállalkozásod – Öt tipp edzőknek

Személyi edzők és fitness szakemberek is egyetértenek abban, hogy a szakmájukban elért sikerekhez elengedhetetlen, hogy az ember egyedi legyen és kitűnjön a tömegből. 

Fontos megtalálni azokat a területeket és piaci réseket, amik segítenek ebben, és érdemes rájuk összpontosítani a siker elérésének érdekében. Ahogy az ember rátalál arra a területre, amiben a lehető legjobbat tudja nyújtani, és ennek felépítésére, bővítésére koncentrál, máris új ügyfeleket tud bevonzani, akiknek szakszerű segítséget nyújthat céljaik elérésében. 

Egy online edző számára nélkülözhetetlen, hogy a lehető leghamarabb megmutassa, miben különbözik a többi oktatótól, miben más. Fontos elkerülni azt a fajta hozzáállást, amivel azt közvetítjük, hogy mindenhez értünk, hiszen ez azt sugallja, hogy valójában egyik témakörnek sem vagyunk szakemberei, csak általános tudásunk van. Egy specifikus terület megtalálása és elsajátítása lehetővé teszi, hogy szakértőjévé váljunk az adott területnek, ami végső soron egy hűséges, visszatérő közönséget és egy biztos vállalkozást eredményezhet.  

Mielőtt kiválasztjuk, hogy milyen irányba szeretnénk elmélyíteni tudásunk, feltétlenül olyan dolgokat vegyünk számításba, amiben már van tapasztalatunk vagy a szenvedélyünk. Példának most mutatunk öt olyan lehetséges irányt, amit egy  fitness edzőnek érdemes lehet fontolóra vennie. 

Személyi edzés különleges egységek számára

Ha tudásunkat olyan emberek megcélzására összpontosítjuk, akiknek a munkájukban alkalmasnak kell lennie a nagyfokú fizikai erőnlétre, egy olyan piaci rést elégíthetünk ki, ami pozitív hatással lehet edzői karrierünkre.  Azok, akik a katonai vagy a rendőri pályát fontolgatják, érdemes lehet elgondolkozniuk egy olyan szakmán, ami ezen tevékenységi köröket támogatja, segíti a megfelelő erőnlét elérését és fenntartását.  

Speciális edzőjükként megértheti a katonai vagy rendészeti szakemberré váláshoz szükséges követelményeket és szükségleteket, ami lehetővé teszi, hogy egy sajátos témakörben fejlessze tudását, az edzésektől a táplálkozási tervek kialakításáig. 

boxoló lány

Gyakorlatok a mindennapi embereknek 

Sokan szeretnének javítani erőnlétükön és teljesítményükön a mindennapi tevékenységeik során azok is, akiknek ezt munkájuk vagy mindennapi életük nem követeli meg. Legyen szó irodai dolgozóról, nyugdíjasról, vagy valamilyen korábbi sérüléstől szenvedőtől- a skála szinte végtelen, mégis speciális segítséget és támogatást igényelnek. Ha ilyen rést célzunk, érdemes minél specifikusabb irányba indulnunk, akár egy meghatározott korosztály kiválasztásával. 

 Bármelyik irányba is bővítené tudását, biztosan talál olyan közönséget, akiknek segíthet megmutatni az egészséges életmód előnyeit és elérni a régóta áhított célokat. 

nyugdíjas torna 

Edzés konkrét sportágak sportolói számára 

Személyi edzőként sokszor előfordul, hogy korábban már volt tapasztalatunk egy adott sportágban, ahol, akár szakértői tudásra tehettünk szert főleg, ha az adott sportágat versenyszerűen űztük. 

Ilyenkor tisztában vagyunk azzal, hogyan növeljük a teljesítményünket és milyen speciális módszer szükségeltetik ahhoz, hogy a legjobbá válhassunk. Ezt az erősséget pedig nem érdemes elpazarolni!

A sportolók képzése során lehetőségünk nyílik megmutatni korábbi tapasztalatainkból szerzett tudásunk, és segíthetünk az általános egészségi állapot elérése és fenntartása mellett, maximalizálni az adott sportágban nyújtott teljesítményt is.  A közös munka során folyamatosan tanulhatunk, és képezhetjük magunkat a speciális, személyre szabott edzési és táplálkozási tervek kialakításának témakörében is. 

Sportolói múlttal, sportszakemberként dolgozni kiváló karrier lehetőség, emellett pedig arról sem szabad elfeledkezni, hogy a kezünkben a lehetőség, hogy a jövő generációjának hasznos tudást és tapasztalatot adhatunk át. 

futó edzés

Mozgás az elfoglalt dolgozóknak 

Nagyszerű lehetőség lehet olyan személyek csoportját célozni, akiknek életmódjuk és ritmusuk igen elfoglalt, és kevés idejük jut a mozgásra. Személyi edzőként kiemelkedő jövedelemre tehetünk szert, ha időbeosztásunkat rugalmasan alakítjuk az elfoglalt vendégeink szabadidejéhez és segítjük őket abban, hogy ezeket az órákat egészségükre fordíthassák. A személyre szabott edzés és étrend  kialakítása mellett a szoros, de alkalmazkodó hozzáállás hálás és hűséges vendégkör kialakítását eredményezheti.  

Mivel az ez említett csoport általában szigorú ütemterv szerint éli mindennapjait, ezért az online edzés remek lehetőség lehet számukra és trénerük számára is, hiszen így mindkét fél jelentős időt takaríthat meg. 

online edzés

 

Terhesség és szülés utáni foglalkozások 

A bizonyos életeseményekre való felkészülésben való segítség és szaktudás kiemelten fontos és keresett, így edzőként érdemes lehet ezeknek a számításba vétele is. Manapság gyakorinak és igen népszerűnek számítanak azok a szakemberek, akik a szülés előtt és után is tudják támogatni és segíteni az anyákat. Hálás feladat, ha az ember egy ilyen fontos eseményt zökkenőmentessé és kiegyensúlyozottá tud tenni és támogatást nyújt a felépülésben és regenerálódásban, mind gyakorlatokkal, mind étrenddel és persze lelki támogatással.

A foglalkozások során számtalan területen mutathatja meg az oktató egyediségét és szakértelmét, a test helyreállításától kezdve a speciális nyújtás, légzés és relaxációs technikákon át. 

terhes jóga 

Nem könnyű és nem is kevés idő és energia, amíg valaki megtalálja azt az irányt, amiben a legtöbbet tudja nyújtani ügyfeleinek, de megéri keresni és a szakértőjévé válnia a kiválasztott iránynak, hiszen ezzel saját sikeréhez járul hozzá, általa gyarapíthatja és növelheti vállalkozását is.

 

További cikkek

Bővítsd a szolgáltatási köröd online edzésekkel egyszerűen!

Az online fitnesz edzés a mai digitális korban egy kényelmes és rugalmas módja a testmozgásnak. Lehetőséget nyújt arra, hogy otthonról vagy bárhonnan hozzáférjünk edzésekhez és fitnesz programokhoz. Egy online fitnesz edzéssorozat indítása több lépésből áll annak érdekében, hogy hatékony és vonzó edzéseket biztosíts, miközben eléred a célközönséget. Íme egy lépésről lépésre szóló útmutató az induláshoz: […]

Edző vagy? Legyen egy jó időpontfoglaló rendszered!

Időpontot foglalni egy szolgáltatónál többféle módon lehet. Ott a hagyományos telefonos megoldás, lehet egyeztetni emailben és egyre népszerűbb a Messengeren vagy az egyéb üzenetküldő alkalmazásokon keresztüli kapcsolatfelvétel is. Ezek egyszerűek, praktikusak, mindenkinél kéznél vannak és ingyenesek is, de miért jobb mégis inkább egy rendes online időpontfoglaló rendszer bevezetésével bajlódni? Miben segíthet egy szolgáltatónak egy jó […]

Kérj visszajelzést, megéri!

Miért jó ha értékelést kapsz? A visszaigazolás mindig nagyon fontos dolog, kiváltképp egy olyan szakmában, ahol emberekkel foglalkozol. Az értékelésből leszűrhető, hogy mennyire voltak megelégedve az óráiddal. Az adott pontszámok átlagából, pedig látszik, hogy összességében Veled mennyire elégedettek az ügyfeleid. Miért hasznos, ha minél több sportoló értékel? Te annál pontosabb képet kapsz a Rólad alkotott […]