Bővítsd a szolgáltatási köröd online edzésekkel egyszerűen!

Az online fitnesz edzés a mai digitális korban egy kényelmes és rugalmas módja a testmozgásnak. Lehetőséget nyújt arra, hogy otthonról vagy bárhonnan hozzáférjünk edzésekhez és fitnesz programokhoz. Egy online fitnesz edzéssorozat indítása több lépésből áll annak érdekében, hogy hatékony és vonzó edzéseket biztosíts, miközben eléred a célközönséget. Íme egy lépésről lépésre szóló útmutató az induláshoz:

Határozd meg a célközönséget!

Szereted az erősítő edzést, a jógát, a kardiót vagy egy bizonyos típusú gyakorlatot, mint például a crossfit vagy a jóga? Jelöld meg pontosan kinek szól az órád, például kezdők, középhaladó vagy haladó fitnesz rajongók, meghatározott korcsoportok vagy meghatározott fitneszcélokkal rendelkező emberek.

Rendelkezz megfelelő szakképesítéssel és tudással ahhoz, hogy oktass!

Ne csak azért nézd meg, hogy adott óra tartásához van-e megfelelő képesítésed, mert azt jogszabály írja elő, hanem azért mert emberekkel foglalkozol, az egészségükért Te is felelős vagy, amikor bizalmat szavaznak Neked azzal, hogy a Te órádra váltanak jegyet. Igyekezz a számodra releváns továbbképzéseken részt venni, a szakirodalomban leírt tudásanyagot pedig a gyakorlatban is hasznosítani.

Készítsen jól felépített óratervet online edzés esetén is

Vázold fel azokat a gyakorlatokat, edzéseket és rutinokat, amelyeket használni fogsz. Győződj meg arról, hogy programod megfelel a közönség konkrét igényeinek és céljainak. A haladást nyilván mindig befolyásolja a sportolók állapota, így az ehhez való alkalmazkodás elengedhetetlen, de a jól átgondolt óra vázlat segít, hogy professzionális minőséget nyújts és maradéktalanul elégedetten távozzanak a vendégeid az órádról.

edzéstervezés

Válassz online platformot

Döntsd el, „hol” tartod a fitnesz edzéseidet. A lehetőségek között szerepel saját webhely, közösségi média platformok széles köre, vagy speciális fitneszplatformok, mint például a World of Gyms.

Felszerelés és helyszín beállítása

Győződj meg arról, hogy a szükséges fitneszeszközökkel rendelkezel, vagy építsd fel az edzésedet a rendelkezésre álló eszközök szerint. A megfelelő teret, jó világítást, tiszta hangot és a zavartalan környezetet mindenképp biztosítsd a közvetítésekhez. A leendő vendégeidnek is adj információt arról milyen eszközökre lesz szükség, azokat hol szerezhetik be, illetve mivel lehet esetleg kiváltani őket.

Kiváló minőségű tartalom létrehozása:

  • Ha teheted, használj laptopot okostelefon helyett, ez az eszköz ugyanis sokkal alkalmasabb arra, hogy a vendéged, vendégeid mozdulatait alaposan meg tudd figyelni a gyakorlatok végzése közben.
  • Hogyan használj zenét csoportos edzésedhez, hogy élvezhető is legyen a hangminőség?
    • Lépj be számítógépről,
    • A háttérben kapcsolj be valamilyen zenelejátszó alkalmazást (Winamp, Windows Media Player, Mac Apple Music) és a letöltött albumot, amit használni szeretnél,
    • Állítsd be a zenelejátszón a hangerőt, ami még Neked is kellemes és hallod a hangod is mellette,
    • Lépj be az online órádra és állíts az edzés hangerején, ha szükséges. A háttérből is kapcsolhatsz zenét, de annak minősége a zajszűrések miatt sokkal rosszabb lesz!

Ütemezd az edzéseidet

A kitűzött céloknak, a meghatározott célcsoportoknak és az edzésfajtáknak a figyelembe vételével készítsd el az edzéseid ütemezését, amelyben rögzíted, hogy mikor és milyen gyakran fogsz tartani online fitnesz órákat. A következetesség és a rendszeresség kulcsfontosságú a közönség megtartásához.

Mennyibe kerüljön az órád?

Döntsd el, hogy fitnesz edzéseidet milyen ellenszolgáltatás fejében szeretnéd biztosítani: ingyenesen, egyszeri vásárlással vagy esetleg bérlet vásárlással. Ha egyszerűen szeretnéd beállítani a fizetési feltételeket, az ügyfeleid regisztrációját, a fizetésüket, a számlázást és a jegyeik/bérleteik nyilvántartását, akkor tanulmányozd a World of Gyms platform által kínált lehetőségeket.

Online edzés népszerűsítése

Hirdess a közösségi médiában, hírlevelekben vagy saját webhelyeden keresztül. Ossz meg informatív és lebilincselő tartalmat, hogy új vendégeket vonzz be és fenntartsd az érdeklődést. Fontold meg a, hogy a fitneszipar egyéb szereplőivel milyen együttműködések lennének hasznosak számodra.

Támogatás és interakció

Teremtsd meg az ügyfelek számára a kérdések feltevését, útmutatást és visszajelzést. Fontold meg online közösségek vagy privát csoportok szervezését, illetve ezekhez való csatlakozást, hogy ügyfeleid interakcióba lépjenek és támogassák egymást, vagy hogy Te szerezz bárhonnan szakmai vagy mentális támogatást. Gyűjts visszajelzéseket az ügyfelektől, és használd fel a tartalom és a képzés javítására. Alakítsd át edzéseidet az alapján, hogy mi a legjobb a vendégeidnek.

Karbantartás és frissítés

Rendszeresen frissítsd edzéseid és edzésterveid, hogy azok változatosak legyenek. Vezess be új gyakorlatokat, kihívásokat és változatokat, hogy fenntartsd vendégeid érdeklődését.

Értékeld vendégeid teljesítményét

Kövesd nyomon vendéged teljesítményét olyan mutatók segítségével, mint az elköteleződés, edzés lemondások, a megtartott edzések, edzésen résztvevők száma és a bevétel. Elemezd adatait, és ennek megfelelően módosítsd a stratégiát, ha szükséges.

Méretezés és bővítés

Ha online fitneszprogramod sikeres és a kapacitásod még engedi, fontold meg haladó órák, személyi edzések felajánlását vagy célközönségének bővítését esetleg egy másik típusú óra beiktatásával.

Fektess nagy hangsúlyt a biztonságra, hívd fel a figyelmet az egészségi állapotnak megfelelő testmozgásra, a probléma jelzési lehetőségekre minden edzésen. Az erős online fitnesz-jelenlét kialakítása időt és elhivatottságot igényel, de kifizetődő lehet. A wog.24.com edzőkereső oldalon számos fentiekben felsorolt hasznos funkciót megtalálsz, így a fejlesztési résszel nem kell foglalkozz, a szakértelmed az elhivatottságod és a regisztrációd hiányzik csak ahhoz, hogy belekóstolj az online világba is. Mivel teljesen kötelezettségmentes az oldal használata és minimális költséged csak a megtartott órák után keletkezik nem érdemes tétlenkedni. Ha szívesen fogadnál egy online megbeszélést, vagy a regisztrációs folyamatban segítségre szorulsz ezen az elérhetőségen jelezd és felvesszük veled a kapcsolatot.

További cikkek

Edző vagy? Legyen egy jó időpontfoglaló rendszered!

Időpontot foglalni egy szolgáltatónál többféle módon lehet. Ott a hagyományos telefonos megoldás, lehet egyeztetni emailben és egyre népszerűbb a Messengeren vagy az egyéb üzenetküldő alkalmazásokon keresztüli kapcsolatfelvétel is. Ezek egyszerűek, praktikusak, mindenkinél kéznél vannak és ingyenesek is, de miért jobb mégis inkább egy rendes online időpontfoglaló rendszer bevezetésével bajlódni? Miben segíthet egy szolgáltatónak egy jó […]

Kérj visszajelzést, megéri!

Miért jó ha értékelést kapsz? A visszaigazolás mindig nagyon fontos dolog, kiváltképp egy olyan szakmában, ahol emberekkel foglalkozol. Az értékelésből leszűrhető, hogy mennyire voltak megelégedve az óráiddal. Az adott pontszámok átlagából, pedig látszik, hogy összességében Veled mennyire elégedettek az ügyfeleid. Miért hasznos, ha minél több sportoló értékel? Te annál pontosabb képet kapsz a Rólad alkotott […]

Személyi és csoportos edzők virtuális asszisztense 0-24-ben!

Egy nemrégiben indult online platform bárhol, bármikor elérhetővé teszi kedvenc személyi edzőnket és sportágunkat. A World of Gyms nem csupán egy edzőkereső, de az időpontegyeztetést és a számlázást is megoldja. Az elmúlt, pandémiával sújtott években kiderült, mekkora segítséget nyújthatnak az online platformok az élet minden területén. Digitális világunkban egyre gyakrabban intézzük online teendőinket, legyen szó […]