Hogyan vágj bele az online edzésekbe

Az online edzések legyen az személyi vagy csoportos témája most még aktuálisabb, mint valaha.

A pandémia alapjaiban megváltoztatta a világot, ami a személyi edzésekre is kihatott. Míg előtte egyértelmű volt a személyes jelenlét, úgy a karantén és az elzártság időszakában az online edzések elérhetősége létfontosságúvá vált.

Szerencsére a rendelkezésre álló számtalan technológiai lehetőség segítségével egyszerűen és minden háttértudás nélkül, néhány  lépés után már bele is vághatunk az online edzésekbe. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a személyes jelenlétünket teljesen meg kell szűntetni. A hibrid megoldások manapság nem csak az irodában dolgozók életében működhetnek.

A World of Gyms például az oldalba integrált videokonferencia szolgáltatásával segíti az edzőket, hogy a weboldal használatával egyszerűen tarthass otthonról is edzéseket. Ehhez pedig nincs szükség rá, hogy Te vagy a sportolód bármilyen alkalmazást külön letöltsön.

otthoni edzés

Pár egyszerű lépés, hogyan kezdj bele az online vállalkozásba

Az online személyi edzői vállalkozás elindításához először ki kell választania a megfelelő technológiát és rendelkezned kell a szükséges eszközökkel. Ezután következik, hogy felmérd, amit nyújtani tudsz, mennyire kelendő a virtuális piacon.

Érdemes kikérni meglévő vendégeid véleményét, hogy mekkora hajlandóságot mutatnának ők az online edzések iránt, illetve megkérni őket, hogy kérdezzék meg erről ismerőseiket is.

Kezdetben biztos nehéz lesz, mint minden új vállalkozás elindulásnál az új ügyfelek megszerzése. Azonban sosem szabad elfelejteni a hosszútávú célt és próbálj mindig pozitívnak maradni, még akkor is, ha a várt sikerek nem olyan ütemben jönnek, ahogyan azt az elején elképzelted. Ne feledd, a mai világában az online elérhetőség elengedhetetlen!

Mielőtt belekezdenél a virtuális szolgáltatásokba, érdemes időt tölteni a folyamatok finomításával, hogy a virtuális edzéseket zökkenőmentessé, értékessé és hatékonnyá tedd az ügyfelek számára. Érdemes a jól bevált gyakorlatokkal kezdeni és azokat kipróbálni az online térben, akár a barátok, család vagy a régi hűséges vendégek bevonásával.

Fontos, hogy  a virtuális edzések során magabiztosan és kényelmesen érezd magad, hiszen ez kihat a veled edzőkre is.

online edzés

Elsőként keress egy megfelelő edzőteret majd állítsd be és próbáljuk ki az edzések során használni kívánt eszközöket.

Ha teheted, használj laptopot okostelefon helyett, ez az eszköz ugyanis sokkal alkalmasabb arra, hogy a vendéged, vagy vendégeid mozdulatait alaposan meg tudd figyelni a gyakorlatok végzése közben.

Gyakorlatilag bárhonnan tarthatsz edzést, ha a megfelelő eszközök és tér a rendelkezésre áll, azonban nagyon fontos, hogy mindig szervezett és felkészült legyél.

Készülj fel és minden edzés előtt  és ellenőrizd:

  • Rendelkezel- e megfelelő, biztos és erős internetkapcsolattal.
  • Van-e elég hely a gyakorlatok bemutatására.
  • Minden szükséges felszerelés megvan-e.
  • A környezet professzionális, tiszta és zavaró tényezőktől mentes-e.
  • Megfelelő és elegendő fény van-e az edzéshez, látható vagy-e a vendégeknek, minden gyakorlat bemutatása során.

Figyelj rá, hogy elegendő hely legyen a kamera és a terület között, ahol bemutatod a gyakorlatokat. A professzionalizmus kulcsfontosságú.

Ha kedvet kaptál kipróbálni magad az online világban is regisztrálj pár perc alatt és mi biztosítjuk hozzá a megfelelő felületet.

Még több tippről és tanácsról itt olvashatsz.

További cikkek

Bővítsd a szolgáltatási köröd online edzésekkel egyszerűen!

Az online fitnesz edzés a mai digitális korban egy kényelmes és rugalmas módja a testmozgásnak. Lehetőséget nyújt arra, hogy otthonról vagy bárhonnan hozzáférjünk edzésekhez és fitnesz programokhoz. Egy online fitnesz edzéssorozat indítása több lépésből áll annak érdekében, hogy hatékony és vonzó edzéseket biztosíts, miközben eléred a célközönséget. Íme egy lépésről lépésre szóló útmutató az induláshoz: […]

Edző vagy? Legyen egy jó időpontfoglaló rendszered!

Időpontot foglalni egy szolgáltatónál többféle módon lehet. Ott a hagyományos telefonos megoldás, lehet egyeztetni emailben és egyre népszerűbb a Messengeren vagy az egyéb üzenetküldő alkalmazásokon keresztüli kapcsolatfelvétel is. Ezek egyszerűek, praktikusak, mindenkinél kéznél vannak és ingyenesek is, de miért jobb mégis inkább egy rendes online időpontfoglaló rendszer bevezetésével bajlódni? Miben segíthet egy szolgáltatónak egy jó […]

Kérj visszajelzést, megéri!

Miért jó ha értékelést kapsz? A visszaigazolás mindig nagyon fontos dolog, kiváltképp egy olyan szakmában, ahol emberekkel foglalkozol. Az értékelésből leszűrhető, hogy mennyire voltak megelégedve az óráiddal. Az adott pontszámok átlagából, pedig látszik, hogy összességében Veled mennyire elégedettek az ügyfeleid. Miért hasznos, ha minél több sportoló értékel? Te annál pontosabb képet kapsz a Rólad alkotott […]