Életmód

Az egészséges életmódról és fontosságáról egyre gyakrabban beszélünk és kutatjuk, hogy mivel és hogyan lehetne megtalálni a biztos „receptet”. De kezdjük az elejéről, hogy kicsit jobban megértsük mik is az alapok, amivel hozzájárulhatunk, hogy életmódunk egészséges legyen.

Az életmód általános meghatározása

„Az életmód egy egyén, csoport vagy kultúra érdeklődése, véleménye, viselkedése és viselkedési irányultsága- ami a rá/rájuk jellemző”.

Tehát életmódunkat mi irányítjuk, mi vagyunk a felelősei, hogy az átélni kívánt élményeket, tapasztalásokat hogyan alakítjuk, válasszuk. Rajtunk múlik, hogy életmódunk egészséges és boldog legyen. – Az egészséges élet nem csak a testi, hanem a lelki egészségről is szól. Ha testileg egészségesen élünk, az mindenképpen pozitívan hat a lelki egészségünkre is.

Az egészséges életmód az egyén életminőségéről szól, egészségtelen lélekkel és testtel pedig senki sem képes elérni teljesítménye csúcsát.

életmód

Miért fontos az egészséges életmód?

Az egészséges életmód nem csak meghosszabbíthatja az életet, csökkentheti a megbetegedések valószínűségét, nagyobb termelékenységet és teljesítőképességet eredményez.

Nézzük meg mik azok a tényezők, amiket érdemes elkerülni, ha egy egészséges életmód alapjait szeretnénk megteremteni:

– Rossz alvási szokások

– Stressz

– Altatók és nem indokolt gyógyszerek használata

– Egészségtelen étkezési szokások

A fenti tényezők egészségtelen életmódhoz vezetnek, ami számos problémát okozhat, ezért fontos, hogy eltökélten vágyjunk az egészséges és boldog életre és kiiktassunk minden olyan tényezőt, amit ebben akadályoz minket.

Pár tanács amit, ha megfogadsz és beépíted mindennapi rutinodba, garantáljuk, hogy egészségesebb és kiegyensúlyozottabb leszel:

-Egyél egészségesen maradj egészséges

-Pihenj

-Mozogj

-Igyál vizet

-Kerüld az alkoholt és a dohányzást

-Tréningezd az elméd is

-Meditálj

-Tölts időt a szeretteiddel és azzal, ami boldoggá tesz

-Tervezd meg a napjaidat, készíts időbeosztást

-Építs egészséges környezetet magad köré

superfruit

Megannyi okunk van arra, hogy törekedjünk az egészséges és boldog életmód kialakítására. Ahhoz azonban, hogy ezt elérjük nagyon fontos, hogy  következetesek és motiváltak maradjunk. Előfordulhatnak olyan napok, amikor úgy érzzük elgyengültünk és, hogy egyáltalán nem működnek a dolgok, minden erőfeszítésünk hiábavaló. Ilyenkor nem szabad feladni! Maradjunk pozitívak és koncentráljunk a célra!

Bejegyzéseinkkel igyekszünk támogatni utadon és segíteni abban, hogy a kitűzött változást elérd és hosszú, egészséges boldog életed legyen!

További cikkek a témában

Néhány tipp a lapos hasért

A lapos has elérése több tényező függvénye, beleértve az egészséges étkezést, a megfelelő edzést, az elegendő és minőségi alvást összeségében az egészséges életmódot. Az alábbiakban adunk néhány tippet, hogy Te is közelebb kerülj az áhított cél eléréséhez. Kardióedzés Naponta vagy hetente legalább 3-5 alkalommal végezz kardióedzést, mely segíti a zsírégetést és általános fogyást. Intervallum edzések: […]

Az elhízás a XXI. század növekvő kihívása

Az elhízás jelensége egyre inkább kiemelt figyelmet kap világszerte, és nemcsak egészségügyi, hanem gazdasági és társadalmi kihívásokat is jelent. A túlzott testsúly különböző tényezők, köztük genetikai, táplálkozási és életmódbeli szokások, valamint környezeti hatások következménye egyaránt lehet. A modern életmód gyors ütemű változásaival együtt járó egészségtelen táplálkozási szokások és a fizikai aktivitás csökkenése egyaránt jelentős mértékben […]

Óvd télen a szervezeted szaunázással

A szaunázás számos előnnyel járhat télen is, amikor a hideg időjárás és a fűtött beltéri terek közötti gyakori váltás stresszhatást gyakorolhat a szervezetre. Mi mindenben is lehet hasznosa a szaunázás télen? Testhőmérséklet szabályozása: a melegben való tartózkodás lehetőséget ad a testnek a felmelegedésre és a testhőmérséklet szabályozására, ami különösen fontos lehet hideg időjárási viszonyok között. […]

Természetes immunerősítés

Az immunrendszerünk az egyik legfontosabb védelmezőnk a betegségekkel és fertőzésekkel szemben. A modern életmód azonban gyakran kihívásokat jelenthet az immunrendszerünk számára, például a stressz, az egészségtelen táplálkozás és a környezetszennyezés. Szerencsére számos természetes módszer létezik az immunrendszer erősítésére és támogatására, segítve a szervezetet az ellenállóképesség fenntartásában és a betegségek elleni küzdelemben. Egészséges táplálkozás: Az egészséges […]

Karácsonyi fitnesz kihívások

A karácsonyi ünnepi időszak az izgalom és a kihívások egyedülálló keverékét hozzák, különösen azok számára, akik rendszeresen edzenek és valamilyen szigorú diétát tartanak. Az évnek ebben az időszakában élvezzük a jó ételeket, a családi összejöveteleket és a szokásos kötelező rutinoktól való eltéréseket. Jól érezhetjük magunkat, finomakat ehetünk, fogyaszthatunk alkoholt, részt vehetünk a családi ünnepségeken és […]

A mentális egészség és az edzés összefüggései: Szakértői vélemények

A mentális egészség és az edzés közötti kapcsolat szoros és kölcsönös. Több kutatás és tapasztalat is azt mutatja, hogy a rendszeres testmozgás pozitív hatással lehet a mindennapi életünkre. Miért tesz jobbá a testmozgás lelkileg? Gyakran azok, akik rendszeresen sportolnak, egyszerűen azért teszik ezt, mert jól érzik magukat. A gyakorlatok javíthatják a hangulatot, a koncentrációt és […]