Életmód

Az egészséges életmódról és fontosságáról egyre gyakrabban beszélünk és kutatjuk, hogy mivel és hogyan lehetne megtalálni a biztos „receptet”. De kezdjük az elejéről, hogy kicsit jobban megértsük mik is az alapok, amivel hozzájárulhatunk, hogy életmódunk egészséges legyen.

Az életmód általános meghatározása

„Az életmód egy egyén, csoport vagy kultúra érdeklődése, véleménye, viselkedése és viselkedési irányultsága- ami a rá/rájuk jellemző”.

Tehát életmódunkat mi irányítjuk, mi vagyunk a felelősei, hogy az átélni kívánt élményeket, tapasztalásokat hogyan alakítjuk, válasszuk. Rajtunk múlik, hogy életmódunk egészséges és boldog legyen. – Az egészséges élet nem csak a testi, hanem a lelki egészségről is szól. Ha testileg egészségesen élünk, az mindenképpen pozitívan hat a lelki egészségünkre is.

Az egészséges életmód az egyén életminőségéről szól, egészségtelen lélekkel és testtel pedig senki sem képes elérni teljesítménye csúcsát.

életmód

Miért fontos az egészséges életmód?

Az egészséges életmód nem csak meghosszabbíthatja az életet, csökkentheti a megbetegedések valószínűségét, nagyobb termelékenységet és teljesítőképességet eredményez.

Nézzük meg mik azok a tényezők, amiket érdemes elkerülni, ha egy egészséges életmód alapjait szeretnénk megteremteni:

– Rossz alvási szokások

– Stressz

– Altatók és nem indokolt gyógyszerek használata

– Egészségtelen étkezési szokások

A fenti tényezők egészségtelen életmódhoz vezetnek, ami számos problémát okozhat, ezért fontos, hogy eltökélten vágyjunk az egészséges és boldog életre és kiiktassunk minden olyan tényezőt, amit ebben akadályoz minket.

Pár tanács amit, ha megfogadsz és beépíted mindennapi rutinodba, garantáljuk, hogy egészségesebb és kiegyensúlyozottabb leszel:

-Egyél egészségesen maradj egészséges

-Pihenj

-Mozogj

-Igyál vizet

-Kerüld az alkoholt és a dohányzást

-Tréningezd az elméd is

-Meditálj

-Tölts időt a szeretteiddel és azzal, ami boldoggá tesz

-Tervezd meg a napjaidat, készíts időbeosztást

-Építs egészséges környezetet magad köré

superfruit

Megannyi okunk van arra, hogy törekedjünk az egészséges és boldog életmód kialakítására. Ahhoz azonban, hogy ezt elérjük nagyon fontos, hogy  következetesek és motiváltak maradjunk. Előfordulhatnak olyan napok, amikor úgy érzzük elgyengültünk és, hogy egyáltalán nem működnek a dolgok, minden erőfeszítésünk hiábavaló. Ilyenkor nem szabad feladni! Maradjunk pozitívak és koncentráljunk a célra!

Bejegyzéseinkkel igyekszünk támogatni utadon és segíteni abban, hogy a kitűzött változást elérd és hosszú, egészséges boldog életed legyen!

További cikkek a témában

Az idősebb korosztály és az edzés: Biztonságos tippek és gyakorlatok

Az évek előrehaladtával az aktív és egészséges életmód fenntartása egyre fontosabbá válik az emberek számára. Az idősebb korosztály egyedi igényeire szabott edzésprogramok döntő szerepet játszanak a fizikai, mentális és érzelmi jólét előmozdításában. Ebben a cikkben megvizsgáljuk mekkora jelentősége van a testmozgásnak az idősebb generáció számára és azt, hogy milyen számtalan előnyt jelent az általános életminőségük […]

Uralkodó fitnesz trendek 2023-ban

Akár egy intenzívebb edzési rutinnal szeretnéd formálni a tested és fitt maradni, akár le akarod dobni azt a bosszantó utolsó 5 kg-ot, amely egyszerűen nem mozdul, itt az ideje, hogy komolyan foglalkozz az egészségeddel és a fitnesszel. Érdekel a csoportos edzés, az otthoni edzőterem használata, a szabadtéri gyakorlatok, az edzőteremi edzés vagy a személyi edző […]

Elfoglalt vagy? Próbáld ki az online edzést

Online fitnesz edzés a mai digitális korban egy kényelmes és rugalmas módja a testmozgásnak és testformálásnak. Lehetőséget nyújt arra, hogy otthonról vagy bárhonnan hozzáférjünk edzésekhez és fitnesz programokhoz. Ha online fitnesz edzésen gondolkozol, mert nem tudod máshogy megoldani a testmozgást, vagy csak szívesen részt vennél az ilyen típusú edzéseken, itt van egy rövid áttekintés arról, […]

A bemelegítés jelentősége

Az edzés mindennapjaink része lehet, legyen szó futásról, súlyzós edzésről, jógáról vagy bármilyen más mozgásformáról. Azonban sokan nem fordítanak kellő figyelmet az edzés előtti bemelegítésre, pedig ez kulcsfontosságú a teljesítmény, az egészség és az edzés élménye szempontjából is. Ebben a cikkben részletesen fogunk beszélni a bemelegítés jelentőségéről, annak előnyeiről és néhány hatékony bemelegítő gyakorlatról. Mi […]

Foglalj edzést könnyedén

A World of Gyms elsődleges célja, hogy az edzéssel kapcsolatos mindennapi feladatokat az online térbe terelje, és ezáltal egyszerűsítse a felhasználók életét, hogy több idejük maradjon arra, ami igazán fontos. A mindennapi életből vett tapasztalatok azt mutatják, hogy ha biztosítva van a lehetőség az online foglalásra, fizetésre az jelentősen megkönnyíti a folyamatot a vendégek számára, […]

Ülőmunkát végzel? Figyelj az egészségedre!

Az apró mozgások is számítanak, ha ülőmunkát végzünk! Nehéz fittnek és egészségesnek maradni, ha a nap nagy részét ülve, a számítógép előtt tölti az ember, de persze nem csak a fittséget teszi kockára az ülőmunka! A mozgásszervekre és a belső szervekre is káros, így a szakemberek gyakran nevezik meg kiváltó okként a gerinc betegségeivel kapcsolatban. […]